Настолна игра Hus, Philos на ТОП Цена • Настолни игри — Dany`s store

Настолна игра Hus, Philos

SKU: 422
10.00 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
10.00 лв
Настолна игра Hus, Philos 1
10.00 лв

Hus (Hus, наричан още Omwela) е древна логическа настолна игра на семейство Манкала. 
Hus е игра за двама и се състои в преместване на камъни в дупките. Дъската за Hus е разделена на две половини за всеки играч.
В първоначалната позиция камъните са разположени по следния начин: 2 камъка във всеки отвор на външния ред на играча и 2 камъка в четирите десни дупки на вътрешния ред.
На свой ред играчът взема всички камъни от която и да е от дупките си, в които има 2 или повече камъка, и ги полага строго един по един във всеки следващ отвор на двата си реда, движейки се обратно на часовниковата стрелка. Ако последният камък лежи в празна дупка, ходът приключва. Ако последният камък попадне в дупката, която вече е заета от камъните, играчът взема всички камъни от тази дупка, включително и последната, и ги поставя по един във всеки следващ отвор, тоест прави още един ход.
В същото време, ако камък попадне в дупка, която вече е заета с камъни, а противоположната дупка на противника във вътрешния ред или двете противоположни дупки на противника е заета с камъни, тогава играчът взема всички камъни от тези дупки и заедно с камъните си слага дупки, т.е. направи още един кръг. Има вариант на правилата, при който в тази ситуация външният ред на дупките на играча винаги остава непроменен, а камъните се вземат само от дупките на вътрешния ред.
Когато играчът не може да направи ход (тоест всичките му дупки са празни или съдържат максимум един камък), той губи.

Комплектът включва:
- сгъваема бамбукова дъска с магнитна ключалка,
- набор от скъпоценни камъни от естествен произход,
- правилата на играта Hus.
Размери на разгъната дъска: 295 x 200 x 15 mm
Размери на опаковката: 30 x 10,5 x 3,5 cm
Тегло: 650 g
Производител: Philos, Германия

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2021 Powered by Now.bg